Liposuctia Lipoaspiratia – ArtBody Clinique

Liposuctia Lipoaspiratia

Ce este liposuctia?

Este una dintre cele mai solicitate interventii chirugicale la ora actuala in lume corectand deformari ca urmare a unor depuneri de grasime in zone mai mult sau mai putin atractive ale siluetei si care nu regreseza in urma dietelor sau a efortului fizic. S-a constatat ca dieta cat si exercitiile fizice au un efect global in diminuarea tesutului grasos, greutatea organismului se reduce, grosimea paniculului adipos se reduce uniform dar aceste depozite sunt influentate in mica masura. Persoanele care au o predispozitie ereditara in depunerea de grasimi in diverse zone prefertial, vor avea cu atat mai putin succes.

Principiul metodei consta in extragerea selectiva a depozitelor de grasime cu ajutorul unor canule speciale pana la obtinerea conturului scontat. Aceste canule se introduc prin mici incizii 3-6 mm care ulterior nu vor lasa cicatrici vizibile. Canulele de liposuctie sunt cuplate la un aspirator chirugical si prin orificile cu care sunt prevazute aspira. Se produce o micsorare a volumului in zonele liposuctionate obtinandu-se silueta dorita. Acest efect are un caracter permanent care ramine chiar daca organismul tinde sa acumuleaze grasimi din nou.

Important!!

Liposuctia nu este un tratament pentru obezitate generalizata. Nu corecteaza celulita, nici vergeturile, nu face corecturi impresionante ale siluetei. Este posibil sa fie nevoie de o noua liposuctie pentru accentuarea rezultatului la un interval de minim 6 luni. Pielea supraiacenta zonei liposuctionate poate sa ramana in exces dupa aspiratia depozitului de grasime. In general acest exces de piele se retracta. In cazurile in care excesul de piele nu se retracta este necesara excizia chirugicala. Se pot scoate cantitati cuprinse intre 1-2l de aspirat grasos la o singura interventie chirugicala. Depasind acesta cantitate este necesara o internare mai lunga. Liposuctia poate sa ofere o silueta estetica, armonioasa, atractiva.

Consultul preoperator

Pacientul trebuie sa mentioneze medicului istoricul sau medical acentuand in special, daca exista, problemele in coagularea singelui, evolutia cicatricilor, al infectiilor intercurente. Pacientul trebuie sa-si formeze o parere cat mai reala despre posibilitatile tehnicii, despre interventie si perioada de recuperare.

Despre interventie

Anestezia poate fi locala pentru cantitati mici si medii de grasime extrasa si anestezie peridurala pentru cantitati mai mari. Este unanim admis ca la o sedinta de liposuctie, cantitate de 3000 cc de extras este limita maxima care se poate extrage. Liposuctia se efectueaza cu canule de grosimi pina la 5 mm, care vor fi introduse prin incizii de aceleasi dimensiuni. Ca urmare cicatricile vor fi inaparente, sutura subdermica nu lasa cicatrici.

Despre complicatii

Complicatiile acestei interventii apar cu o incidenta redusa. Sunt tratabile si urmarile sunt aproape inexistente. Sunt citate in literatura edemul, hematomul, seromul, suprainfectarea zonei liposuctionate. Cu o evolutie mai serioasa insa mult mai rare, pot aparea tromboflebita, tromb-embolismul pulmonar.

Postoperator

Dupa interventie, zona este pansata compresiv, peste care este aplicat un corset sau ciorap cu rol de compresie, masajul zonelor liposuctionate este inceput dupa 3 zile postoperator si continuata cateva luni. Pot sa apara postoperator dureri usoare care cedeaza la analgezice obisnuite dar senzatia cea mai frecventa este cea de constrictie, tensiune, care impiedica mobilizarea energica. Reluarea activitatilor sociale, raspunderile profesionale se pot relua dupa 3 zile. Necesita internarea minim 24 ore, pentru interventiile la care se extrag cantitati mari.

* Interventiile chirurgicale se efectueaza intr-o clinica privata acreditata, nu la sediul societatii.

Tarif operatie – Liposuctie Clasica

Liposuctie prima zona : 700 Euro.

Liposuctie a doua zona : 300 Euro.

Liposuctie a treia zona : 300 Euro.

Liposuctie a patra zona : 300 Euro.

Analize, burtiera (pantaloni elastici) – incluse in pret

 

Tarif operatie – Liposuctie Laser

Liposuctie prima zona : 900 Euro (4300 lei)

Liposuctie a doua zona : 450 Euro (2150 lei)

Liposuctie a treia zona : 450 Euro (2150 lei)

Liposuctie a patra zona : 450 Euro (2150 lei)

Analize, burtiera (pantaloni elastici) – incluse in pret

 

 

liposuctie11thumbbliposuctie10thumbbliposuctie9thumbbliposuctie8thumbbliposuctie7thumbbliposuctie6thumbbliposuctie5thumbbliposuctie2thumbbliposuctie1thumbb