Cura varicelor cu microincizii – 2-3 zile de spitalizare.
Ziua de spitalizare costa 300lei si include anestezia, interventia chirurgicala, medicatia si alimentatia pre si post operatorie. Preturile se aplica persoanelor asigurate. Cazarea se face in saloane cu 1-2 paturi, aer conditionat, televiziune prin cablu, internet.
Ce sunt varicele?
Varicele sunt dilatatii saciforme ale venelor superficiale, de marimi si densitate variabila, in functie de stadiul evolutiv, ce genereaza un aspect inestetic la nivelul la care apar. Aceasta patologie apare frecvent la nivelul membrelor inferioare dar pot sa apara si in alte zone. Pe langa faptul ca sunt inestetice, varicele sunt insotite frecvent de durere de intensitate mica pana la moderata, edeme (umflarea picioarelor) si greutate la mers dupa ortostatism prelungit (dupa stat mult in picioare). In stadiile avansate pot sa apara modificari trofice locale de tipul ulcerului varicos (colorarea maronie a tegumentului si aparitia de rani la acest nivel) precum si tromboza superficiala (cheag de sange la nivelul varicelui) caracterizata prin dureri intense la nivelul membrului respectiv si inflamarea traiectelor varicoase.
Cine este predispus sa faca varice?
Exista o serie de factori care predispun la aparitia varicelor:
Istoria familiala – avand membri in familie care au avut aceasta patologie, riscul de aparitie a aceste afectiuni si la dumneavoastra creste semnificativ
Varsta inaintata – odata cu inaintarea in varsta scade rezistenta peretilor vasculari (peretii vaselor nu mai sunt asa elastici)
Sexul – femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii sa sufere de aceasta boala
Sarcina – sarcina duce la cresterea presiunii intraabdominale ingreunand intoarcerea venoasa si favorizand aparitia varicelor
Obezitatea, rani la picioare si alte lucruri care slabesc valvele venelor
Obiceiuri nocive care duc la aparitia varicelor
Este vorba de purtarea hainelor prea stramte, ciorapilor mult prea stransi pe picior si sosetele care blocheaza circulatia si produc inflamarea venelor si aparitia varicelor. Acestia pot fi inlocuiti cu ciorapii de compresie care ajuta la dilatarea peretelui venos, asigurand o presiune usoara.
Purtarea zilnica a tocurilor inalte este un alt obicei daunator pentru sanatatea picioarelor, in conditiile in care muschii gambelor nu mai pot pompa sange spre venele membrelor inferioare. Se recomanda alternarea purtarii tocurilor mai inalte de 2 cm cu cele mai mici, care permit contractarea muschiilor gambelor.
Cum sunt tratate varicele?
1. Modificarea stilului de viata prin evitarea ortostatismului prelungit (statul in picioare), exercitii fizice care imbunatatesc troficitatea musculara, evitarea surplusului de greutate, evitarea temperaturiilor extreme
2. Microscleroterapie prin injectarea de solutii sclerozante la nivelul vaselor varicoase (de calibru mic)
3. Flebectomia ambulatorie prin microincizii etajate la nivelul membrului respectiv cu indepartarea traiectelor varicoase. Interventia se realizeaza in anestezie locala
4. Stripping venos, procedeu utilizat in cazurile avansate ale bolii varicoase si care consta in indepartarea trunchiurilor varicoase principale (vena safena mare si/sau vena safena mica).