m
Duis in lectus cursus liberoe orte ace consecteture on accumsan et et tortorom Maecenas non lobortis tellus. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Latests Posts

ORAR: L-V: 09:00 - 19:00
Sambata - Duminica: Inchis
LOCALIZARE: Arad
Strada Voluntarilor nr. 2, cod 310157
 

Marire sani

Chirugie plastica – Marire sani cu implant

Marire sani cu implant

Principiul metodei

Interventia are ca scop introducerea unor proteze sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral cu cresterea consecutiva a volumului mamar si imbunatatirea aspectelor estetice ale sanilor. Interventia se adreseaza pacientelor cu sanii mici, disproportionati cu volumul toracic, cu scopul maririi volumului sanilor si armonizarii cu toracele sau pacientelor care doresc o marire accentuata a volumului mamar. Totodata, se adreseaza hipoplaziei mamare (o dezvoltare incompleta a sanului care ramane mic) unilateral sau bilateral, ageneziei mamare (nedezvoltarea sanului) unilateral sau bilateral.

Proteza mamara

Acest obiectiv se realizeaza utilizand proteze (implanturi) mamare de forme si marimi adaptate proportiilor san-torace, sau la cererea pacientei. In general se folosesc proteze cu un volum cuprins intre 250-400 cc de forma rotunda sau anatomice (care imita profilul mamar). Continutul acestor proteze poate fi reprezentat de ser fiziologic si in cele mai multe cazuri si de gel siliconic. Siliconul este un material sintetic areactiv in organism, nu reactioneza chimic, electric, imunitar, alergic si este folosit de peste 30 ani fara probleme sau complicatii notabile. Siliconul are avantajul de a oferi o senzatie foarte apropiata de natural. Interferentele siliconului cu cancerul mamar sunt un alt aspect gresit interpretat.Membrana care acopera gelul siliconic poate fi neteda, texturata sau acoperita cu spuma poliuretanica.Aceasta din urma are o mai mare aderenta fata de tesuturile din jur conferind o mai mare stabilitate implantului. Spargerea accidentala a implantelor cu ser fiziologic (care poate surveni in accidente de circulatie sau depresurizari bruste ale avioanelor) nu induce in nici un fel riscuri ci impune doar inlocuirea implantului.

Important!!

Augmenterea mamara (marirea volumului mamar) se face in primul rand cu proteze mamare cu continut siliconic sau cu ser fiziologic. Este posibila augmentarea cu grasime autologa recoltata si prelucrata de la acelasi pacient dar cantitatile sunt mici si prezinta numaroase riscuri. Siliconul este un material inert, care nu produce cancer mamar.

Despre incizii

Cele mai frecvente posibilitati de introducere a implantelor sunt prin incizii submamare. Se mai pot introduce prin incizii periareolare sau transaxilare.

Consult si analize

Pacienta va descrie istoricul medical insistand asupra problemelor medicale ale sanului, dureri, inflamatii, mastite in antecedente, interventii chirurgicale, antecedente personale fiziologice, numar de nasteri, de avorturi, perioada de alaptare, instalarea ultimei menstruatii, tipuri de anticonceptionale folosite. Pacienta va primi toate informatiile necesare cu privire la tipurile de implanturi mamare, la modalitatile de introducere, la complicatiile care pot surveni, la cicatricile restante si i se va alege implantul mamar care ii satisface maximal asteptarile si dorintele. Analizele preoperatorii necesare sunt cele ale sangelui, ale urinei, examen radiologic al sanului (ecografie, mamografie peste 40 ani).

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie generala si dureaza 1h30-2h. Calea de abord poate fi plasata fie in santul submamar, fie periareolar. Indiferent de calea de abord, incizia are o dimensiune de cca 4,5 cm in cazul implantelor texturate si de aprox 5,5cm in cazul implantelor acoperite cu spuma poliuretanica. Proteza poate fi plasata sub glanda mamara sau mai profund, sub muschiul pectoral. Acesta posibilitate, sub muschiul pectoral, confera o stabilitate mai mare in timp.

Postoperator se recomanda aplicatii locale reci (punga cu gheata) si evitarea miscarilor ample ale bratelor in special in primele 7-14 zile. Daca este necesar, pentru combaterea durerilor se asociaza medicatie indicata de specialist. Antibioterapia profilactica intra si postoperatorie, asociata cu masuri aseptice riguroase de introducere a implanturilor ce constituie mijloace sigure de combatere a complicatiilor septice. Aspectul final al cicatricii poate fi apreciat 8-12 luni si este strans legat de particularitatile fiecarui individ.

Despre complicatii

Complicatiile sunt in general minime. Cicatricile inestetice se pot corecta dupa un interval minim de 6 luni. Alte complicatii sunt hematomul, seromul, infectia, si contractura capsulara.

Rezultate

Rezultatele sunt de lunga durata. Sarcina este recomandata la minim 6 luni de la interventie si alaptarea se poate efectua La circa 12 luni de la nastere, uneori este necesara o consultatie si o revizuire a formei si a pozitiei implantului sau a sanului.

Recomandari

Se recomanda masajul local cu unguent antiinflamator pentru reducerea disconfortului in prima perioada . Viata sexuala normala poate fi reluata la 3 saptamani postoperator. Mersul cu avionul post operator nu induce riscuri pentru pacienta, doar depresurizarea brusca a aeronavei poate duce la spargerea implanturilor. Ingrijirile igienice normale pot fi reluate la circa 5-7 zile postoperator, iar activitatile sociale si profesionale la circa 7-10 zile postoperator. Se recomanda purtarea unei bustiere sau sutien bine adaptat la noua forma si volum a sanilor pe o perioada de circa 2 luni.

Implant mamar rotund de la 3900 € de la 19 500 Lei
Implant mamar anatomic de la 4200 € de la 21000 Lei
Implant mamar B-Lite Rotund 4800 € 24 000 Lei
Implant mamar B-Lite Anatomic 4800 € 24 000 Lei

Specializare in domeniu:

Certificat de participare, Allergan Masterclass – Medical Aesthetics Academy, Heidelberg 2011
Certificat de participare, Beauty through Science, International Aesthetic Symposium, Stockholm 2014
Certificat de participare, Biodimensional planning with form stable implants in mastopexy augmentation and how to perform the procedure safety, Waterfront Congress Centre, Stockholm 2014
Certificat de participare, Round and anatomical implants: choosing the right shape for your patient, Waterfront Congress Centre, Stockholm 2014

* Interventiile chirurgicale se efectueaza intr-o clinica privata acreditata, nu la sediul societatii.

Ai intrebari, apeleaza-ne: +40 757 531 995