m
Duis in lectus cursus liberoe orte ace consecteture on accumsan et et tortorom Maecenas non lobortis tellus. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Latests Posts

ORAR: L-V: 09:00 - 19:00
Sambata - Duminica: Inchis
LOCALIZARE: Arad
Strada Voluntarilor nr. 2, cod 310157
 

Liftingul fetei si gatului

Chirugie plastica – Liftingul fetei si gatului

Lifting fata si gat

Principiul interventiei

Interventia are ca scop eliminarea excesului tegumentar facial, repozitionarea sistemului musculoaponevrotic al fetei, eliminarea ridurilor de la nivelul obrazului si gitului. O data cu inaintarea in virsta procesul de imbatranire se manifesta prin modificarea distributiei depozitelor de grasime faciale, prin modificarea tonicitatii musculare, prin scaderea elasticitatii tegumentelor faciale. In acest fel, pielea fetei devine in exces si duce la formarea ridurilor, pungilor, a pliurilor noi si accentuarea celor preexistente.

Este evident ca este necesara o eliminare a excesului de tegument facial, o intarire, o repozitionare si scurtare a stratului de facial si muscular facial. Modern, odata cu perfectionarea tehnicilor chirurgicale, s-a ajuns la modificarea radicala a tehnicii propriu-zise, interventia adresindu-se atat tegumentului in exces, cat si stratului musculo-aponevrotic si adipos facial, imbunatatind astfel rezultatele si durata efectelor liftingului facial. La nivelul pielii avem excizia tegumentului in exces prin adunarea excesului preauricular si retroauricular iar la nivelul sistemului musculo aponevrotic (SMAS) facial se procedeaza la scurtari si plicaturi. Medicul va alege tehnica chirugicala care confera maximum de siguranta pacientului, cu cele mai bune rezultate si cat mai durabile.

Important

Interventia nu modifica fizionomia, dar amelioreaza efectele imbatranirii la nivelul fetei. In urma interventiei pacientul are un aer intinerit, odihnit, prospetime si relaxare a fizionomiei. Postoperator echimozele, edemul sunt o regula si dureaza cca 10-20 zile. Santul nazogenian, ridurile ploapelor sufera corectii medii. Prezenta unor cicatrici discrete pre si retroauricular.

Consultul preoperator

Medicul va consilia pacientul in privinta rezultatelor, ce poate si ce nu se poate ameliora, ce cicatrici vor ramane. Pacientul va enunta antecedentele medicale insistand pe problemele de coagulare sanguina, alergii medicamentoase, afectiuni ale pielii. Minimum de analize necesare preoperator: Hemoleucograma, Testele de coagulare, Glicemia.

Despre interventie

Interventia se poate realiza sub anestezie generala sau anestezie locala cu sedare IV. In timpul interventiei cu anestezie locala, pacientul este constient dar lipsit de stres sau anxietate. Dureaza circa 1,5-3 ore. Pentru corectia globala a excesului tegumentar al fetei, calea de abord (inciziile) se efectueaza in regiunea temporala, preauricular, retroauricular si in regiunea piloasa retroauriculara, zone care permit disimularea cicatricilor. Pentru minilifting incizia se efectueaza pre si retroauricular. Pentru suspendarea si plicatura fasciomusculara se realizeaza in timpul interventiei, pe aceeasi incizie, utilizandu-se fire speciale de sutura, perfect tolerate de tesuturi. Sutura tegumentara este efectuata cu respectarea acelor detalii tehnice chirurgicale ce permit obtinerea unor cicatrici cat mai putin vizibile la nivel auricular anterior.

Spitalizarea

Spitalizarea dureaza 24-72 de ore, ingrijirile post-operatorii dureaza cca 14 zile, dupa care pacientul isi poate relua normal ingrijirile igienice.

Perioada postoperatorie

Antibioterapia, tratamentul antiinflamator si aplicatiile reci sunt prezente in primele 5-7 zile. Firele de sutura se extrag in etape incepand din ziua 6-7 postoperator si terminand in ziua 10-12 postoperator cand se elimina pansamentul si se pot relua ingrijirile igienice. Se recomanda pe perioada tratamentului repausul mimicii. In primele 2-3 zile are loc edematiere moderata a zonelor operate dupa care urmeaza resorbtia edemelor incepand cu ziua a 3-a. Echimozele (vinataile) ce apar in primele zile pot dura circa 14-15 zile. Postoperator durerile sunt inexistente sau sunt minime. Constant pacientul resimte o stare de tensiune la nivelul tegumentului facial care cedeaza in cateva zile.

Despre complicatii

Complicatiile sunt rare, reversibile, constau in hematoame, mici infectii, edematieri mari, echimoze. Mai rar se intalneste contuzia, lezarea nervului facial, care in general se recupereaza spontan sau beneficiaza de tratament specific.

Recomandari

Se recomanda evitarea expunerilor la soare in primele trei luni. Se vor evita procedurile cosmetice postoperator circa 4 saptamani. Dupa circa 3 luni postoperator, resensibilizarea tegumentului este terminata, iar tesutul cervicofacial este complet dezinfiltrat, rezultatul final poate fi evaluat. La reluarea ingrijirilor igienice se recomanda utilizarea unui sampon bland, iar vopsirea parului se poate relua dupa 8 saptamani cu produse cosmetice putin caustice. Activitatea sociala si profesionala se poate relua dupa circa 3 saptamani.

Tarif operatie de lifting MACS Lifting: 2500 Euro – 3500 Euro (de la 12500 Lei)

Tarif operatie de lifting fata si gat: 3500 Euro (17 500 Lei)

* Interventiile chirurgicale se efectueaza intr-o clinica privata acreditata, nu la sediul societatii.

Ai intrebari, apeleaza-ne: +40 757 531 995