m
Duis in lectus cursus liberoe orte ace consecteture on accumsan et et tortorom Maecenas non lobortis tellus. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Latests Posts

ORAR: L-V: 09:00 - 19:00
Sambata - Duminica: Inchis
LOCALIZARE: Arad
Strada Voluntarilor nr. 2, cod 310157
ArtBodyClinique / ArtBody Clinique  / Schimb de experienta – Brazilia – 2017

Schimb de experienta – Brazilia – 2017

Doctorul Dan Micluța, șef al compartimentului de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la Clinica ArtBody, a obținut diploma de Medic de Medicină Generală la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, în perioada 1988-1994, iar apoi a profesat ca medic stagiar la Centrul de Sănătate Baia de Cris, județul Hunedoara, până în 1997, când a devenit preparator universitar la Catedra de Semiologie Chirurgicală din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. In această perioadă a efectuat și rezidențiatul devenind, în 2003, medic specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. In anul 2009 a obtinut o a doua specializare, aceea de Medic specialist chirurgie generală. In cariere sa profesionala a participat la numeroase congrese de Chirurgie Estetică cu renume internațional, obținând și o supraspecializare în Chirurgia Estetică a sânului în Clinica de Excelență Ethianum din Heidelberg.

În intervalul primei specializări insa, efectuata in perioada februarie – mai 2000, a obținut o Bursă de specializare la Clinica Universitară din Juiz de Fora din Brazilia, țară în care se va întoarce de mai multe ori de-a lungul anilor pentru schimburi de experiență alături de mai mulți medici, printre care și dr. Claudio Ambrósio, membru actual al Societății braziliene de Endocrinologie și metabolism, pe care l-a cunoscut in anul 1994, cand s-a deplasat in Brazilia cu o bursa obtinuta in timpul facultatii. Despre Dr. Claudio Ambrósio precizam ca deține o diplomă de studii postuniversitare în endocrinologie și metabolism și are mai mult de 20 de ani de experiență în medicină, atât la nivel național cât și internațional, fiind invitat ca profesor la prestigioasa Universitate din California (SUA), considerată o referință la nivel mondial în medicină și biotehnologie, precum și la Universitatea Harvard (Statele Unite), unde a ținut diverse cursuri de endocrinologie.

De curănd, dr. Dan Micluța a vizitat din nou Brazilia în interes profesional, unde a făcut parte dintr-o echipă de medici care activează în domeniul chirurgiei plastice. Impreună cu aceștia a efectuat mai multe tipuri de operații estetice – mamoplastie de augmentare, abdominoplastie, blefaroplastie, transfer de grăsime, micșorări de sâni, otoplastie, intâlnirea fiind fost foarte benefică întrucât s-au pus in practica noi metode și tehnici în legătură cu operațiile menționate anterior, fiecare dintre participantii avand de învățat unii din experiența celorlalți. Din aceasta echipa de medici a facut parte renumitul chirurg plastic, membru al Societatii de Chirurgie braziliene Dr. Raphael Barreto Campos de la clinica din Muriaé, Minas Gerais.


Diferența esențială dintre cele doua tari constă în aceea că se solicită intervenții chirurgicale diferite – de exemplu, în Brazilia există o cerință mai mare de implanturi fesiere – astfel ca schimburile de experienta intre cele doua tari sunt foarte bine venite, avand in vedere si faptul ca anual apar noi tehnici așa-zise de înfrumusețare, la care apelează tot mai multe persoane, dezvoltându-se în ani și o mentalitate în acest sens, dublat și de faptul că acestea devin tot mai accesibile ca și costuri.